top of page
Image by Headway

SunFood Azerbaycan'da EDI atağı başlattı

Güncelleme tarihi: 1 Ağu 2022


Azerbaycan'ın en büyük sanayi ve ticaret grubu Azersun Holding, geçtiğimiz aylarda perakende sektörü başta olmak üzere, iş ortakları ile olan doküman alışverişini Bizofis'in sunduğu Comarch EDI Platformu üzerinden yapmaya karar vermişti.


1991 yılında kurulan Azersun, bugün gıda, perakende ve tarım sektörleri başta olmak üzere çok farklı alanlarda faaliyet gösteren dev bir Holding haline gelmiş, operasyonları ülke sınırlarının dışına çıkmıştır.


Kendisine öncelik olarak Azerbaycan'ın önde gelen perakende zincirlerinden Al Market ve Bazar Store'u belirleyen grup şirketi Sun Food, bir kaç hafta gibi kısa bir sürede, hedeflediği zincirlerle başarılı bir şekilde bağlandı.

Sun Food ilk aşamada sadece Sipariş (ORDER) dokümanını çalışıyor olsa da, Sipariş Teyidi (ORDRSP), Stok Raporu (INVRPT) ve Satış Raporu (SLRPT) dokümanları da canlıya geçmek için gün sayar noktaya geldiler.


Azersun'un Azerbaycan'ın tüm büyük zincir marketleri ile EDI bağlantısı kurmayı hedeflemektedir.


Bu vizyon, hiç kuşkusuz ülkenin perakende sektörünün operasyonel verimliliğinin de ciddi anlamda artmasını sağlayacaktır.


EDI kullanımı ile Azerbaycan pazarındaki raflarda eksiksiz yer almak çok daha mümkün olacaktır. Stok ve satış takibi ile satış kayıpları, satış fırsatlarına dönüşecektir.


Azersun Holding, bu anlamda ülkenin sorumluluk sahibi lider grubu olarak, son derece saygın bir örnek oluşturmaktadır.

37 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page